5 april 2016

Grote tevredenheid bewoners Stromenwijk

Zaterdag 2 april bezocht een grote groep vrijwilligers, bestuursleden, Statenleden, gemeenteraadsleden en Tweede Kamerlid Joyce Vermue de Middelburgse wijk Stromenwijk. Naast een paar vragen over de buurt werd er ook een stemoproep gedaan om te gaan stemmen op 6 april bij het Oekraïne-referendum.

Bewoners van de Stromenwijk toonden zich in de vele gesprekken over het algemeen zeer tevreden over hun straat en buurt. Door velen werd duidelijk uitgesproken dat vooral de rustige woonomgeving zeer bevalt en dat ook de aanwezigheid van de – vernieuwde – winkelvoorzieningen naar grote tevredenheid is. Veel mensen noemen daarnaast ook nog de sociale betrokkenheid en de kindvriendelijkheid van de wijk als grote pluspunten.
Slechts een paar kleine zaken vroegen de politiek om aandacht. Zo werden de kwaliteit van huurwoningen (ook na de renovatie), de kwaliteit van afwatering in brandgangen en het op een aantal plaatsen ontbreken van speelvoorzieningen voor kinderen genoemd als punten van aandacht. Een aantal inwoners noemde daarnaast nog het gemis van activiteiten in de wijk en het hondenpoepprobleem. Een aantal bewoners merkte op dat de hoeveelheid parkeerplaatsen in de Oosterscheldestraat en de Waalstraat te klein is. De PvdA fractie zal de opmerkingen aan het college doorgeven en over een aantal zaken vragen met woningbouwvereniging Woongoed in overleg te treden.

Mocht u niet thuis geweest zijn en zelf nog punten, vragen en opmerkingen hebben dan kunt u ons altijd mailen via pvdamiddelburg@gmail.com

Onderstaande flyer werd huis-aan-huis verspreid bij de bewoners (klik om te vergroten)

Digitale flyer Stromenwijk