Door Mehmet Kavsitli op 14 april 2015

Het woord aan raadslid… Mehmet Kavsitli

Een greep uit de verhalen – “Het lukt een 24-jarige vrouw met afgeronde opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening niet een betaalde baan te vinden op haar eigen niveau. Actief is zij zeker; ze heeft een kleine oproepbaan in de zorg die niets met haar opleiding te maken heeft. Ook zet ze zich op vrijwillige basis in voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Maar die passende baan wil maar niet lukken, waardoor zij 3 jaar na het behalen van haar diploma nog steeds bij haar ouders woont en haar volwassen leven niet echt vorm kan gaan geven.”

“Een man van 45, vader van drie kinderen. Hij zit nu ruim een jaar zonder werk en weet niet goed hoe de arbeidsmarkt te benaderen. Die markt is nogal veranderd, een vaste betrekking bestaat niet meer. Toen hij, een kleine 25 jaar geleden, klaar was met studeren had hij direct een baan, kon zelfs kiezen. Waarom lukt het nu niet? Is hij toch niet zo goed in zijn werk als hij dacht? Hij krijgt afwijzing op afwijzing en zijn gevoel van eigenwaarde gaat met iedere afwijzing, iedere maand verder naar beneden. De kosten van de schoolgaande kinderen lopen op terwijl de inkomsten afnemen.”

Een greep uit de verhalen die wij uit ons netwerk of uit eigen ervaring hebben. Voor deze mensen is de maand langer dan het salaris. Nu de economie herstelt, is het tijd voor meer echte banen met genoeg zekerheid. Wij moeten zorgen dat werk weer gaat lonen, dat mensen meer geld overhouden in hun portemonnee en een toekomst hebben.

Wat de PvdA betreft ligt de nadruk komend jaar op meer werk en perspectief voor jong en oud. Het vestigingsklimaat voor ondernemers moet gunstiger worden door vermindering van de regeldruk. Ruimte geven waar het kan, richting geven waar het moet.

Mehmet Kavsitli

PvdA Middelburg

Mekabouwadvies@gmail.com

 

Mehmet Kavsitli

Mehmet Kavsitli

Lid van de commissie Ruimte Wijkcontactpersoon: Stromenwijk; Nieuw en Sint Joosland Bouwkundig Ingenieur. In dienst bij de gemeente Vlissingen Geb. 28-01-1974 Wellinkwervestraat 7 4335 CZ Middelburg

Meer over Mehmet Kavsitli