Door Peter de Doelder op 2 februari 2015

Het woord aan raadslid… Peter de Doelder

Raadsvergadering 26 januari 2015, historische momenten. Op de agenda: Schouwburg en Molenwaterpark. Resultaat van de vergadering: de raad besluit de schouwburg aan het Molenwater te renoveren én de Vereniging Molenwaterpark vraagt uitstel voor een mooi plan…

Verrassing op verrassing… Hoe kwam dat zo?

De Vereniging Molenwaterpark heeft zich opgeworpen als DE kandidaat om het leeggekomen Miniatuur aan het Molenwater opnieuw in te richten. Als een experiment zou de eigenaar van de grond (gemeente Middelburg) deze mensen de vrije hand geven alsmede een belangrijke som geld om haar plannen te verwezenlijken.

Een historische stap omdat de overheid niet graag de touwtjes uit handen geeft. Over de plannen was in de week daarvoor nog uitvoerig overlegd met de gemeenteraadsleden. Tijdens dat overleg leek er een grote meerderheid van de raadsleden VOOR deze plannen. Een uniek project leek van de grond te zullen komen.

Echter… Enkele uren voor de vergadering verzocht de Vereniging Molenwaterpark om uitstel van behandeling van het raadsvoorstel. Een jammerlijk en niet begrepen verzoek dat wel werd ingewilligd. In maart volgt een tweede kans. Ik zou zeggen: Kom op nou, Vereniging Molenwaterpark, MAAK HET WAAR! Onze steun heb je.

Enkele uren later nam de gemeenteraad dan toch een ECHT historisch besluit. Na vele jaren twijfel, besluiteloosheid en verzoeken om nieuwe onderzoeken was daar plotseling een meerderheid voor behoud van de Schouwburg in de stad. Verrassend? Jazeker. Plotseling? Ook. In de week voor de vergadering was door onderling overleg een coalitie voor het theater in de stad gesmeed die een voorstel in de raad durfde te verdedigen om de schouwburg te gaan renoveren. Op sobere wijze, maar wel zodanig dat de mensen

in de komende 25 jaar gewoon naar de vertrouwde en gezellige schouwburg aan het Molenwater kunnen blijven gaan. Vele artiesten hebben laten weten dat ze graag blijven komen, een mooi stuk cultuur is behouden voor Middelburg.

Op zaterdag voor iedere raadsvergadering staan we op de Markt (21/2). Kom een roos halen, en praten over de toestand van de stad!

Peter de Doelder

Fractievoorzitter PvdA

Peter de Doelder

Peter de Doelder

Lid van de commissies Algemeen Bestuur en Ruimte Wijkcontactpersoon: Arnemuiden en Mortiere Portefeuilles: Algemene zaken; Financiën; Theater; Personeel; Veiligheid; Armoede- en minimabeleid; Participatiewet Huisarts Geb.  28-08-53 Arie van Driellaan 3 4333 CA Middelburg

Meer over Peter de Doelder