22 mei 2017

Het woord aan raadslid… Peter de Doelder

‘It’s the economy, stupid’ – De gemeenteraad van Middelburg discussieert tegenwoordig regelmatig over welke taken de gemeente beslist MOET uitvoeren. Deze discussie is ooit begonnen omdat sommige partijen wilden bezuinigen op gemeentelijke activiteiten.
Onlangs verdedigde de PvdA het standpunt dat Middelburg vooral een gemeente moet zijn waarin mensen zich veilig en beschermd voelen, vrij van armoede en zekerheid van eventueel benodigde zorg
‘It’s the economy, stupid’ (Citaat van Bill Clinton) werd mij tegengeworpen door één van de andere partijen.
Ik bestrijd dat ten zeerste. ‘It’s the economy, stupid’ betekent immers dat louter economische argumenten van belang zijn bij onze overwegingen. Maar kijk naar u zelf en om u heen… waar gaat het om in het gewone leven? Wij zijn afhankelijk van de wereld om ons heen en kunnen ons alleen goed ontplooien in een wereld waarin we ons veilig voelen, waarin we ons geen zorgen maken over dingen zoals een dak boven het hoofd, eten, warmte (letterlijk en figuurlijk). Privatisering of flexibilisering van de arbeidsmarkt kunnen dit bedreigen.
Onze gemeente moet juist pal staan voor de basis voorwaarden van zekerheid op allerlei gebied zodat we allen uitzicht hebben en houden op een redelijk bestaan, zonder vrees of onzekerheid.
It’s much more than economy, my friend..!!