1 oktober 2015

Op bezoek in Zuid

Vorig weekend bezochten vrijwilligers, gemeenteraadsleden en Tweede Kamerlid Albert de Vries van de PvdA diverse straten in Zuid. In een tevreden buurt, waren bewoners alleen niet erg te spreken over het onderhoud van hun huurwoningen. De bewoners ontvingen inmiddels onderstaande flyer.

Naast het geven van een rode roos stelde de PvdA ook een paar vragen over positieve of negatieve punten in de wijk. Inwoners zijn in het algemeen tevreden over hun straat en buurt. In grote meerderheid worden dezelfde drie punten genoemd die gelden voor de woonomgeving: een rustige woonomgeving, een goed winkelaanbod en sociale samenhang. Een positief punt is ook de oprichting van een initiatief vanuit de bewoners, genoemd hartenjagers, waarmee vrijwilligers inwoners die het zelf niet meer kunnen helpen bij het onderhoud van hun tuin.

Bij de negatieve punten worden wel verschillende punten genoemd. Zo is er o.a. overlast van oudere jeugd omdat ze geen eigen ruimte hebben, bestaat er parkeeroverlast en wordt er op diverse plaatsen te hard gereden. Als antwoord op de vraag wat de politiek moet veranderen springt één onderwerp boven de anderen uit: de kwaliteit van de huurwoningen van Woongoed. Diverse bewoners klagen over vocht in hun woning, over het enkel glas, houten vloeren en de gehorigheid van hun huis. In de openbare ruimte worden er bovendien voorzieningen voor met name de oudere jeugd gemist.

Heeft vragen of onderwerpen waar we iets mee moeten? Wilt u dat we een keer een bezoek brengen aan uw straat of buurt? Dan kunt ons altijd mailen via pvdamiddelburg@gmail.com

Download hier de digitale flyer Dauwendaele van ons bezoek