21 mei 2015

Petitie tegen verschraling ziekenhuiszorg!

PvdA Middelburg maakt zich ernstige zorgen over de laatste ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg op Walcheren. De zorg wordt steeds schraler, ADRZ is nu in handen gedreven van particuliere investeerders en de nieuwe plannen zullen zeer waarschijnlijk geen enkele verbetering is deze situatie brengen. Wij roepen inwoners van Walcheren op om onze petitie te ondertekenen.

 

Het ADRZ heeft besloten om het oude ziekenhuisgebouw in Vlissingen te verkopen aan een investeerder en wil een deel van het gebouw vervolgens gaan huren om daar enkele poliklinieken te vestigen en ‘planbare operaties’ te gaan uitvoeren. Een voorziening die dus alleen op werkdagen van 8 tot vijf is geopend. Geen EHBO post, de deuren gesloten. Hiermee wordt keihard duidelijk hoe ernstig het is als de inhoud van de medische zorg volledig gestuurd wordt door economische principes.

Medische zorg is een publieke zaak maar is verworden tot een speeltje van ‘zorgondernemers’. De gemeenschap moeten maar afwachten wat er in een regio wordt geboden. 120.000 mensen worden in de medische kou gezet.

De PvdA roept de bevolking van Walcheren op om haar stem te laten horen en een petitie te ondertekenen tegen deze ontwikkeling. Medische zorg is een publieke zaak!

Klik hier voor het ondertekenen van de petitie en roep vrienden en bekenden op datzelfde te doen.