2 februari 2018

Alle problemen Stromenwijk/’t Zand in één avond wereld uit!

Dat zou je kunnen denken na afloop van het verkiezingsdebat van donderdagavond 1 februari, dat het wijkteam Stromenwijk-’t Zand organiseerde. De oorzaak daarvan was de opzet van de avond. Een debat werd het niet echt. Er waren 6 onderwerpen en 3 stellingen waar telkens 9 politici van de Middelburgse gemeenteraad iets van moesten vinden. Als elk zijn of haar zegje had gedaan, was het alweer tijd voor het volgende onderwerp.

Het gevolg was dat je straffeloos kon zeggen dat je voor de bouw van meer sociale huurwoningen bent in de wijk, ook al had je daar de afgelopen vier jaar niks aan gedaan. Vrijwel iedereen was voor meer wijkagenten, want veiligheid vinden we allemaal belangrijk. Slecht een enkeling erkende dat de nationale politie daarover gaat en niet de gemeenteraad. Maar als de politici de komende 4 jaar woord weten te houden, dan breken er mooie tijden aan voor de Stromenwijk en ’t Zand.

Na bijna twee uur debatteren, was er nog tien minuten tijd voor vragen uit de zaal. Na elk onderwerp de zaal de gelegenheid geven voor een enkele vraag, dat had het allemaal wat levendiger gemaakt. Maar ik snap dat je dan minder onderwerpen voorbij kunt laten komen in die twee uur. De zaal was overigens goed gevuld, met politici en ambtenaren, maar vooral ooik veel wijkbewoners. Daarom hulde aan het wijkteam voor de organisatie van deze avond!

Ik hoop op 21 maart te worden gekozen in de gemeenteraad. Voor mij was het een avond waarin ik in korte tijd alle wijkproblemen voorbij zag komen. Met het informatiegehalte van de avond zat het dus wel goed. Of de wijkbewoners na deze avond nu weten op wie ze gaan stemmen? Ik ben bang dat de politici teveel op elkaar leken, en dat er te weinig gelegenheid was om te laten zien waarin ze van elkaar verschillen. Maar misschien denkt u daar anders over? Laat het ons weten!

Caroline Diepeveen
Nr. 2 lijst gemeenteraadsverkiezingen PvdA Middelburg