Door Peter de Doelder op 1 november 2013

Prostitutie in vredig Middelburg

Enkele maanden geleden hoorden we steeds meer berichten en verhalen over prostitutie in de Sint Janstraat in Middelburg. Er zouden vanuit een pand met horecabestemming seks diensten worden aangeboden. Peter de Doelder wil na de sluiting van het pand weten wat er met de prostituees is gebeurd.

Op zich best bijzonder dat er prostitutie in Middelburg werd geconstateerd, want Middelburg heeft geen traditie in deze. Inderdaad bleek er eerder nogal wat mis te zijn, want op 23 september sloot de burgemeester het pand voor een periode van 3 maanden. Inmiddels blijkt dat de huur is opgezegd en hangen er plakkaten voor het raam waarop staat dat het pand tijdelijk is gesloten.

Wat niet bekend is geworden is wie de prostitué’s  (man/vrouw)  waren en onder welke omstandigheden zij hun werk hebben gedaan. Was er sprake van dwang of bedreiging? Is er een relatie te leggen met vrouwenhandel? Is daar onderzoek naar gedaan? De PvdA wil daarover graag opheldering en heeft het college vragen gesteld.

Peter de Doelder

Peter de Doelder

Lid van de commissies Algemeen Bestuur en Ruimte Wijkcontactpersoon: Arnemuiden en Mortiere Portefeuilles: Algemene zaken; Financiën; Theater; Personeel; Veiligheid; Armoede- en minimabeleid; Participatiewet Huisarts Geb.  28-08-53 Arie van Driellaan 3 4333 CA Middelburg

Meer over Peter de Doelder