21 november 2017

PvdA-wethouder Saskia Szarafinski gaat na maart wat anders doen

Met de naderende verkiezingen is ook de PvdA Middelburg druk doende met het nieuwe team voor de periode 2018-2022. De partij zou graag terugkeren in het college, maar heeft daarbij van de huidige wethouder Saskia Szarafinski te horen gekregen dat zij besloten heeft om niet terug te keren.

In het afdelingsblad Rode Jet geeft Saskia uitleg waarom. “Wethouder zijn voor de PvdA, dat is een eervolle baan. En een overvolle agenda. Inmiddels ruim vijf jaar zet ik mij met veel energie, liefde en een groot rechtvaardigheidsgevoel in, voor de inwoners van de gemeente  Middelburg. Ik ben hartstikke trots op alles wat ik samen met allerlei mensen voor elkaar heb gekregen. Dat is een mooie ervaring. Maar mijn gevoel zegt dat het tijd is voor iets anders, en daarom zult u mij niet terug vinden in de top van de kandidatenlijst.

Ik kan terugzien op een lijst van resultaten op het gebied van jeugdzorg en wmo, welzijn, kunst en cultuur, een gevulde bouwput, een beetje onderwijs en sport, wat bouwen en wonen. Ik heb lang nagedacht over een volgende periode. Het was een mooie tijd, maar als ik aan mezelf merk dat ik me begin te ergeren aan mijn overvolle agenda en hier en daar zinloze bureaucratie, weet ik dat het mooi geweest is. Na de verkiezingen in maart ga ik iets anders doen, tot die tijd blijf ik even hard werken voor onze inwoners als ik de afgelopen vijf jaar gedaan heb!”

De PvdA Middelburg bedankt Saskia voor haar inzet en hoopt van harte dat ze betrokken blijft bij het wel en wee van onze partij in Middelburg. We hebben geen enkele twijfel dat ze zich tot de laatste minuut zal blijven inzetten, maar ook geen twijfel dat we, als dat in maart nodig blijkt, in staat zullen zijn een waardig opvolger te kunnen presenteren.