Dossier ‘de Skatebaan’

9 juni 2022

Skatebaan – ‘Het kost wat’

Ooit wat er het plan om een speelvoorziening aan te leggen in de Veerse Poort; die speelvoorziening werd een skatebaan maar dat was niet tot iedereens genoegen.

Waren de skaters enthousiast aan het oefenen, dan hadden omwonenden last van het lawaai van de boards. Uiteindelijk bleek dat het geluidsniveau op sommige momenten inderdaad te hoog was en de rechter bepaalde dat de skatebaan daar niet kon blijven.

De gemeenteraad was het erover eens;  de skaters en andere kinderen uit de buurt hebben recht op een geschikte speel- en skateplek. Dus moest er zo snel mogelijk een nieuwe baan komen én een speelvoorziening voor jongere kinderen, op een plek niet ver van de wijk vandaan en tevens op terrein waar de gemeente eigenaar van is. Het is het gebied geworden achter de Geerseweg, waar al een klein mountainbike parcours aanwezig is en een tweetal scoutinggebouwen.

Na een participatieproject en veel overleg met de klankbordgroep is hier een veelzijdig ontwerp uitgerold, dat  meer behelst dan alleen de skatebaan en ook voor andere doelgroepen interessant zal zijn.

Het kostenplaatje is helaas ook een stuk uitgebreider -lees duurder-  geworden. Dat komt ook door de almaar stijgende kosten voor grondstoffen en materialen.  Maar om daarom de plannenmaar te laten sneuvelen, is geen optie voor ons. Er zijn beloften gedaan aan bewoners en jongeren en die komen we na. Gelukkig vond de volledige gemeenteraad dit ook en is het raadsvoorstel zojuist unaniem aangenomen.

Nu dus snel aan de slag, dan kan er wellicht nog in de herfst op een gloednieuwe baan geskate worden.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met Marianne Golsteijn ([email protected])