9 maart 2018

Ernst Radius beoogd wethouder PvdA Middelburg

Ernst Radius is de beoogd wethouder van de PvdA Middelburg. Als de PvdA na de verkiezingen op 21 maart een wethouder mag leveren, wordt voormalig raadslid Ernst Radius de opvolger van de
stoppende huidige wethouder Saskia Szarafinski. Radius (59) was van 2006-2014 raadslid in Middelburg.

Ernst Radius heeft een brede achtergrond en een groot landelijk netwerk. De Middelburger is vanuit  zijn werk en politieke carrière thuis in het sociale domein, het onderwijs, volkshuisvesting en cultuur.  In de gemeenteraad was hij acht jaar o.a. actief op het vlak van de zorg , cultuur, onderwijs en jeugd.  Daarnaast was hij ook commissievoorzitter ruimte.

In zijn werk behartigt hij als senior adviseur de  belangen van maatschappelijke organisaties bij ministeries en politiek op het gebied van onder andere Wmo, de Jeugdwet, kinderopvang, armoede en schulden en huiselijk geweld. Daarvoor  bekleedde hij diverse managementfuncties in de Zeeuwse kinderopvang. Ernst Radius heeft een  eigen adviesbureau op gebied van kinderopvang.

Naast zijn werk was Radius in Middelburg een groot aantal jaren bestuurslid voor de Stichting Cinema  Middelburg en is hij momenteel lid van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie  Woongoed Middelburg. Ernst Radius is getrouwd en heeft twee kinderen.