8 februari 2022

Gratis OV voor minima in Middelburg

De PvdA vindt dat alle minima in Middelburg gebruik moeten kunnen gaan maken van het collectief aanbod van Connexxion voor mensen met een laag inkomen om goedkoop met het openbaar vervoer te reizen. Hiermee kunnen zij gebruik maken van de bus van Hoekse Waard Goeree Overflakkee tot in heel Zeeland. Het aanbod geldt bovendien in de daluren, op feestdagen en in het weekend. Daarmee kunnen zij beter meedoen in de samenleving.

De PvdA wil dat het college dit aanbod € 70,- per jaar voor mensen met een laag inkomen zelf vergoedt. Door deze inwoners de kans te bieden gratis te reizen kunnen zij beter meedoen in de samenleving en hebben minder last van een sociaal isolement. Ook maken zij minder gebruik van allerlei aanvullend vervoer. Connexxion rijdt deze inwoners door heel Middelburg tot aan Rotterdam en heel Zeeland! Als alle gemeenten mee doen wordt er meer gebruik gemaakt van het openbaar vervoer in Zeeland. En kan het OV voor iedereen blijven bestaan. Zo zijn er voor iedereen alleen maar voordelen.

De PvdA heeft het college net als in een paar andere gemeenten schriftelijke vragen gesteld of zij van plan is dit aanbod van Connexxion collectief aan te bieden. Een aantal De PvdA denk dat de gemeente de kosten zou kunnen vergoeden uit het minimabeleid.

Klik hier voor de schriftelijke vragen over minimabeleid en OV

Hier vindt u de OV flyer aanbod Connexxion