11 maart 2020

Het woord aan raadslid… Caroline Diepeveen: “Belang Servicebus”

De financiële situatie van de gemeente Middelburg is verre van rooskleurig en de servicebus dreigt hiervan de dupe te worden. Stoppen met de servicebus betekent dat een aantal Middelburgse wijken geheel zonder openbaar vervoer komt te zitten en dat veel ouderen geen vervoer meer hebben. Lang niet iedereen kan overstappen naar de WMO-taxi.

 

De servicebus wordt zeer gewaardeerd. Dat bleek onlangs toen wij met enkele PvdA-fractieleden ook eens een ritje maakten. Enkele uitspraken die we mochten noteren:

“Het wegvallen van de bus zou verschrikkelijk zijn. Ik ga met de servicebus naar vriendinnen, om boodschappen en kan naar de bingo.”

“Ik ben zo blij met de servicebus. Het zorgt ervoor dat ik onder de mensen kom. Zonder deze bus word ik eenzaam en blijf ik thuis.”

 

De tijd dringt voor een alternatief voor de servicebus. Na 1 mei is er geen servicebus meer. De PvdA vindt dat wij ondanks de financiële problemen, goed voor onze inwoners moeten zorgen. Daar hoort openbaar vervoer ook bij. Samen met de provincie een buurtbus laten rijden, zou een uitstekend alternatief zijn. Dat kost maar €30.000 per jaar in plaats van €160.000 per jaar voor de huidige servicebus. Goed nieuws: de mede door de PvdA ingediende motie om van de servicebus een buurtbus te maken is aangenomen!

 

Caroline Diepeveen

PvdA-fractie