22 november 2019

Het woord aan raadslid…. Jeroen Louws: “Keuzes maken”

Politiek is keuzes maken… De keuzes van het college zijn alleen niet de onze. Ook wij willen de gemeente financieel gezond maken, maar los je thuis éxtra af op je hypotheek als je huishoudboekje even wat minder florissant is?

In Middelburg regeert de wethouder financiën. Geld bepaalt onze dossiers en onze inwoner is op de achtergrond verdwenen; een kostenpost. De PvdA begrijpt de zorgen over de kostenontwikkeling in de zorg, maar snapt de ondoordacht uitgave van 1,5 miljoen in een actieplan niet. Een visie is uit beeld, een analyse van de problemen niet beschikbaar.

Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners de zorg houden die ze nodig hebben. Dat staat nu onder druk. Met een eigen zorgmanifest willen we terug naar de mens. Geen korte termijn, maar sámen met het werkveld kijken wat echt werkt.

Het geld speelt ook in hoofpijndossier Trekdijk. In verkiezingstijd gewekte verwachtingen worden niet waargemaakt terwijl al jaren duidelijk is dat géén bedrijventerrein zijn prijs heeft. Maar waarom laat het college zich leiden door de portemonnee, terwijl er vanuit participatie alternatieven zijn aangereikt die iets meer kosten maar de leefbaarheid van Nieuw en Sint Joosland helpen? Met politieke wil en lef is dat best uit ons grondbedrijf te financieren.

Jeroen Louws
PvdA Middelburg
www.middelburg.pvda.nl/zorgmanifest