10 januari 2022

Hoop voor Molen De Hoop

GroenLinks/PvdA heeft vandaag een voorstel ingediend dat hoop moet geven voor het herstel van Molen De Hoop in Sint Laurens. Het voorstel in de vorm van een motie wordt mede ingediend door LPM, SP, D66 en het CDA en lijkt daardoor in de gemeenteraadsvergadering van 27 januari al op een grote meerderheid te kunnen rekenen.

Al eerder stelde GroenLinks – PvdA mede met, LPM en D66 schriftelijke vragen in bij het College van B&W over de toekomst van Molen De Hoop. De vragen waren bedoeld om meer duidelijkheid creëren over de toekomst van Molen De Hoop. “Die toekomst voor de molen is met de motie een stap dichterbij, en Sint Laurens is daarmee een belangrijke voorziening rijker”, zegt Sylvestro Lorello (PvdA). In de plannen wordt de molen volledig gerestaureerd en opengesteld voor publiek. Ook zijn er ideeën om een molenaar en bakkerswinkel te huisvesten.

De motie regelt onder andere dat de molen voor een symbolisch bedrag van één euro wordt overgedragen aan een stichting die het herstel en instandhouding van de molen als taak heeft. Daarbij zorgt de gemeente dat de stichting de kans heeft om (financieel) op te starten en ondersteunt bij verdere (Europese) subsidieaanvragen.

De motie wordt in de gemeenteraadsvergadering van 27 januari 2022 behandeld. De vergadering start om 19:30 en is online te volgen via middelburg.raadsinformatie.nl.

De motie renovatie molen De Hoop kunt u hier terugvinden