25 oktober 2019

Het woord aan raadslid…. Mehmet Kavsitli: “Briëtwoningen”

De PvdA heeft in de laatste raadsvergadering gekozen om een deel van de Paul Briëtwoningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw met de voorwaarde om de specifieke architectuur van de huidige woningen te behouden en terug te laten komen in de nieuwbouw. Wij hebben als PvdA gekozen voor het vernieuwen van het woningbestand om de kwaliteit van leven te verbeteren in plaats van behoud en renovatie.

Bij vervanging is een woning geheel in lijn met de huidige maatstaven, niet alleen qua energieprestatie, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van geluidsisolatie, vochtregulatie en ventilatie en ICT. De woning is daarmee comfortabeler, gaat langer mee en vergt minder onderhoud. Daarnaast kan de indeling worden aangepast aan huidige eisen en geschikt gemaakt voor veranderende functies zoals zorg aan huis, om de woning zodoende levensbestendig te maken.

Onze inwoners worden tenslotte ouder en willen graag in de eigen vertrouwde buurt blijven wonen, de huidige woningen aanpassen aan de huidige wensen is een zeer kostbare ingreep en onverantwoord.

Wij zijn van mening dat het vervangen van de bestaande woningvoorraad beter is voor de gezondheid, veiligheid en de portemonnee van de huurders. Dit zijn voordelen die renovatie niet of in mindere mate biedt.

PvdA Middelburg
Mehmet Kavsitli
[email protected]