16 juni 2021

Het woord aan raadslid… Mehmet Kavsitli: “Iederéén gezond de crisis uit”

Een wandeling door de binnenstad laat zien dat de grootste werkgever van de binnenstad, de Middelburgse middenstand, op een creatieve verantwoorde wijze invulling heeft gegeven aan de lang gekoesterde versoepelingen. Vorig jaar heeft een goede zomer nog veel goedgemaakt, een goede zomer nu is ook broodnodig.

Toch kom je er maar moeilijk achter hoe ondernemers in de binnenstad er echt voor staan en de echte klap moet na de tijdelijke steun misschien nog wel komen. Wij maken ons daar zorgen over.

De PvdA is van mening dat de Middelburgse binnenstad een belangrijke werkgever is en vindt daarom dat het gemeentebestuur zijn stinkende best moet doen om de ondernemers als werkgever te helpen. Omdat financiële steun niet zo maar kan, verwacht de PvdA creativiteit van het college om op een andere manier de helpende hand te bieden. De PvdA heeft daarom eerder aangedrongen op ruimhartige steun aan de culturele sector, want die draagt bij aan een levendige binnenstad. Een voorstel om meer evenementen op zondag toe te staan, haalde het helaas niet.

De PvdA is bang dat er nog veel verborgen leed is. Laat het ons weten! Samen voorkomen we zo misschien dat er alsnog een ontslaggolf komt als bedrijven door schuldenlasten omvallen.

Mehmet Kavsitli
PvdA Middelburg
[email protected]