27 september 2019

Mysterie van de verdwenen kunst

De PvdA heeft het college vragen gesteld over uit de openbare ruimte verdwenen kunst in Middelburg. Waar komt de Windmobile, het kunstwerk dat ooit Plein 1940 sierde, weer terug op zijn sokkel, wanneer plaatst de gemeente Passage 2012 van Marinus Boezem weer terug bij de Koepoort en wat zijn de plannen nu eindelijk met De Molen van Wessel Couzijn?

De afgelopen jaren zijn er meermaals vragen gesteld door ook andere politieke partijen als D66 en CU, maar tot bevredigende antwoorden heeft dat nog niet geleid. De gemeenteraad wacht al te lang op een rapportage van het college naar de stand van zaken. Hoeveel ‘verdwenen kunst’ ligt er nog meer in opslagruimten van de gemeente opgeslagen? En, welke plannen heeft het college daarmee of ligt het daar voor de vergetelheid?

De achterliggende vraag is natuurlijk of het college nog iets op heeft met (beeldende) kunst in de openbare ruimte. Op initiatief van de PvdA is er in ooit een wandelroute door Middelburg gemaakt langs diverse prachtige kunstwerken, maar de PvdA vraagt zich af welk belang het huidige college van burgemeester en wethouders daarin nog stelt. Met zogenoemde artikel 41 vragen vraagt de PvdA het college zich uit te spreken over haar elke ambities.

Klik hier voor de Artikel 41 vragen over ‘verdwenen kunst’